Ubicama Stefana Filića ponovo presuđeno 18 i 15 godina zatvora

SMEDEREVO, 11. jul 2023 – Pred Višim sudom u Smederevu izrečena je danas presuda Nikoli Bojoviću i Mitru Pandureviću, koji su oglašeni krivim za ubistvo Stefana Filića u Velikoj Plani ispred noćnog kluba „Brodolom“ 2. februara 2020. godine. Bojović je osuđen na 18 godina zatvora, a Pandurević na kaznu od 15 godina zatvora.

Tako su, praktično, potvrđene kazne koje su izrečene i prvom prvostepenom presudom, na koju su se žalili, svako iz svog razloga, i Viši javni tužilac u Smederevu, okrivljeni Mitar Pandurević i njegovi branioci, kao i branilac okrivljenog Nikole Bojovića.

Presudu od 5. februara 2022. je Apelacioni sud u avgustu te godine ukinuo i vratio i predmet vratio na ponovno suđenje.

Više javno tužilaštvo u Smederevu, podsetimo, teretilo je njih dvojicu za teško ubistvo u saizvršilaštvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. Otežavajuća okolnost bila su njihova ranija krivična dela sa elementima nasilja, a olakšavajuća za Bojovića, koji je dobio 18 godina zatvora, kako je rečeno, to što je izrazio kajanje.

Oni su naneli Filiću više udaraca pesnicama u glavu, a dok je ležao na zemlji bez svesti, Bojović ga je šutnuo nogom u glavu. Prebijanje nesrećnog mladića odigralo se ispred noćnog kluba, kada je Filić pretrpeo smrtonosne povrede pokušavajući da zaštiti svog brata od optuženih. Prema izjavama svedoka i snimcima, utvrđeno je da su Stefana Filića, i pored toga što je ležao nepomičan, optuženi nastavili da šutiraju u glavu, a navedeno je i to, kako se tokom suđenja moglo čuti, da Stefan Filić, nije naneo nijedan udarac osuđenima.

Sud je potvrdio da su pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju,zajedničkim delovanjem, lišili života Stefana Filića, kao i daje Pandurevićevo saizvršilaštvo nesporno utvrđeno, da je on zajedničkim delovanjem sa okrivljenim Bojovićem, usmrtio Stefana, što je Apelacioni sud osporavao.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!